Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 4.01. - 8.01.2021 r
Poniedziałek – 4.01.21 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy, masło z mleka/, pasztet pieczony /gluten, mleko/, papryka czerwona, kakao na
mleku 2%
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem /wywar mięsny drobiowo: indyk; warzywny:, marchewka, pietruszka,
seler, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12% z mleka, przyprawy/
Makaron penne z warzywami w sosie serowym /makaron pszenny gluten, jajko,
marchewka, fasolka szparagowa: żółta i zielona; brokuły, papryka, serek topiony z mleka, śmietana 18% z
mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, parówka,
ketchup + jabłko
Wtorek – 5.01.2021 r
Śniadanie
Kaszka manna na mleku z musem owocowym /gluten, mleko/, chleb pszenno-żytni z
masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z
mleka/, ser żółty /z mleka/, ogórek zielony, herbata z cytryną
Obiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler,
por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka,
pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/
Filet z indyka w sosie koperkowym, kopytka, surówka z białej kapusty z
marchewką /filet z indyka, mąka poznańska - gluten, śmietana 18% z mleka, świeży koperek, mąka
pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, masło z mleka, biała kapusta, marchewka,
oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Kisiel domowy truskawkowy /truskawki mrożone, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, wafle
ryżowe z sokiem owocowym
Środa – 6.01.2021 r - Święto
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Czwartek – 7.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/,
szynka z indyka, pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar mięsny: kości cielęce, wywar warzywny:
marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona
pietruszka, przyprawy/
Racuszki z jabłkami /mleko 2,0%, mąka tortowa- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, jabłka/
Kompot
Podwieczorek
Weka z masłem, surówka z marchewki, pomarańczy, jabłka /mąka pszenna- gluten,
masło z mleka, drożdże, marchewka, pomarańcza, jabłko/ + owoc sezonowy
Piątek - 8.01.2021 r
Śniadanie
Bułka grahamka z masłem /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, pasta jajeczna ze
szczypiorkiem /jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, herbata owocowa
Obiad
Zupa kalafiorowa z makaronem i zieloną pietrusz/kalafior, marchewka, pietruszka,
seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka,
lubczyk, sól morska, majeranek, koper/
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką /filet z
dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta, jajka, mleko 2%, masło z mleka
fasolka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Serek „monte”, pieczywo chrupkie 3 zboża /mąka pszenna, żytnia – gluten/ z miodem
Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 11.01. – 15.01.2021 r
Poniedziałek – 11.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/,
szynka wiejska, pomidor, kawa inka /kawa inka – gluten, mleko,/
Obiad
Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym / wywar mięsny drobiowy: indyk; wywar warzywny:
marchewka, seler; cukina, jogurt naturalny z mleka, groszek ptysiowy: masa jajowa pasteryzowana, woda,
mąka pszenna - gluten, tłuszcz roślinny palmowy, sól, przyprawy/
Łazanki z kapustą i warzywami /makaron pszenny – gluten, jajko, kapusta, papryka, cukinia,
pomidor, marchewka, cebula, olej rzepakowy/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, kabanosy, ogórek kiszony
Wtorek – 12.01.2021 r
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko, gluten/, chleb staropolski z masłem
/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajko,
majonez, herbata z cytryną
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka
pszenna - gluten, jajko/
Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza gryczana, surówka z buraczków i jabłka
/łopatka wieprzowa, mąka z amarantusa, mąka typ 500 - gluten, cukinia, papryka, kasza gryczana – gluten,
buraczki, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Podwieczorek
Pieczywo chrupkie 3 zboża /mąka pszenna, żytnia – gluten/ z marchewką, papryką i
kalarepką + owoc sezonowy
Środa – 13.01.2021 r
Śniadanie
Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, twarożek czosnkowy z pomidorem i
szczypiorkiem /ser biały z mleka, czosnek, pomidor, szczypiorek/, herbata z cytryną
Obiad
Krupnik z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka,
seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/
Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem na ciepło /filet z
kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, marchewka, groszek, masło z
mleka, śmietana 12% z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Serek waniliowy „Danio” + chrupki kukurydziane
Czwartek - 14.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/,
schab pieczony, papryka, herbata z cytryną
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/
Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe,
pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Budyń czekoladowy z sokiem wiśniowym /mleko 3,2%, mąka ziemniaczana, masło z mleka,
kakao naturalne/, wafle ryżowe
Piątek – 15.01.2021 r
Śniadanie
Chleb graham z masłem /mąka żytnia – gluten, mąka pszenna – gluten, woda, drożdże, sól, olej
rzepakowy, masło z mleka/, pasta rybna /makrela- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez,
przyprawy/, herbata żurawinowa
Obiad
Żurek z kiełbasą i ziemniakami /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka,
seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka
orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka,
przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Drożdżówka z serem /mąka pszenna- gluten, masło z mleka, mleko, cukier, drożdże, jajka, ser biały z
mleka, cytryna/ + owoc sezonowy
Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 18.01. - 22.01.2021 r
Poniedziałek – 18.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól,
olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, ogórek świeży, kakao na mleku 2%
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem /wywar mięsny: kaczka, śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka,
seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/
Kluski na parze z musem bananowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt
naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, banany/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasztet pieczony, papryka
czerwona
Wtorek – 19.01.2021 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy, masło z mleka/, ser żółty /z mleka/, pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler,
pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Kotlet „de volaille”, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mięso mielone drobiowe, jajka, mleko
2,0%, bułka tarta - gluten, mąka orkiszowa - gluten,, ziemniaki, mleko, masło z mleka, świeży ogórek,
śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Serek „monte” + owoc sezonowy
Środa – 20.01.2021 r
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko, gluten/, bułka grahamka z masłem
/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana,
cukier, masło z mleka/, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata z cytryną
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka
pszenna - gluten, jajko/
Sznycelek mielony, ziemniaki, kapusta zasmażana /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka
tarta, mleko, masło z mleka, , kapusta biała, mąka orkiszowa - gluten, koperek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Galaretka domowa wiśniowa z owocami /woda, żelatyna, maliny mrożone, cukier brązowy/,
ciasteczka owsiane /płatki owsiane- gluten, masło z mleka, cukier, jaja, mąka pszenna- gluten,
substancja spulchniająca: węglany amonu, sól/
Czwartek - 21.01.2021 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy, masło z mleka/, parówka, ketchup, herbata owocowa
Obiad
Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten,
marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała,
śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/
Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą malino /mąka pszenna -
gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier brązowy/
Kompot
Podwieczorek
Marchewka, pieczywo chrupkie z miodem /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten/ + owoc
sezonowy
Piątek – 22.01.2021 r
Śniadanie
Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, dżem owocowy, bawarka na mleku
2%
Obiad
Zupa kalafiorowa z makaronem i zieloną pietrusz /kalafior, marchewka, pietruszka,
seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka,
lubczyk, sól morska, majeranek, koper/
Chrupiąca rybka w płatkach owsianych, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z
marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, płatki
owsiane – gluten, bułka tarta, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta,
marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier
trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/
Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 25.01. - 29.01.2021 r
Poniedziałek - 25.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól,
olej rzepakowy, masło z mleka/, schab pieczony, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Obiad
Krem z brokuł z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler,
ziemniaki, brokuły, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Makaron z serem białym, jogurtem naturalnym i brzoskwinią /makaron pszenny: mąka
pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, ananas/
Kompot
Podwieczorek
Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, ser
żółty, pomidor + banan
Wtorek – 26.01.2021 r
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi /mleko/, chleb staropolski /mąka pszenna –
gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/ z serkiem topionym, pomidor,
herbata żurawinowa
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem /wywar mięsny drobiowo: indyk; warzywny:, marchewka, pietruszka,
seler, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12% z mleka, przyprawy/
Filet drobiowy zapiekany z serem mozarella i pomidorem, kasza perłowa, surówka
z marchewki z jabłkiem i pomarańczą /filet z kurczaka, ser mozzarella z mleka, pomidor,
kasza perłowa – gluten, marchewka, jabłko, pomarańcza, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Ciasto marchewkowe /mąka pszenna gluten, mąka razowa, marchewka, cukier trzcinowy, jaja,
proszek do pieczenia gluten, masło z mleka/
Środa - 27.01.2021 r
Śniadanie
Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, jajko, majonez, szczypiorek, kakao
na mleku 2%
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka
pszenna - gluten, jajko/
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /schab, mąka pszenna -
gluten, jajko, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, świeży ogórek, śmietana 18% z mleka,
przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, powidła
śliwkowe
Czwartek – 28.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem /mąka pszenna gluten, woda, mąka żytnia gluten, drożdże, sól,
olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, ogórek w słupkach, bawarka na mleku
2%
Obiad
Krem marchewkowy z pomarańczą z groszkiem ptysiowym /wywar warzywny:
marchewka, seler, pomarańcza, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, groszek ptysiowy /masa jajowa
pasteryzowana, woda, mąka pszenna - gluten, tłuszcz roślinny palmowy, sól przyprawy/
Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka,
przyprawy/ surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem /kapusta pekińska,
pomidor, ogórek, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, kabanosy, ogórek kiszony + owoc
sezonowy
Piątek – 29.01.2021 r
Śniadanie
Chleb graham z masłem /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, pasta rybna –
jajeczna /tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata
owocowa
Obiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z
buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/
Racuszki z jabłkami /mleko 2,0%, mąka tortowa- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, jabłka/
Kompot
Podwieczorek
Serek waniliowy „Danioz sokiem owocowym, chrupki kukurydziane