Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 4.01. - 8.01.2021 r – menu bezmleczne
Poniedziałek – 4.01.21 r
Śniadanie
Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
filet drobiowy, papryka czerwona, kakao na napoju owsianym /gluten/
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem /wywar mięsny drobiowo: indyk; warzywny:, marchewka, pietruszka,
seler, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy/
Makaron penne z warzywami z wędzonym tofu /makaron pszenny – gluten, jajko,
marchewka, fasolka szparagowa: żółta i zielona; brokuły, papryka, tofu z soi, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna- gluten, drożdże/, dżem owocowy + jabłko
Wtorek – 5.01.2021 r
Śniadanie
Kaszka manna na napoju owsianym /gluten/ z musem owocowym, chleb pszenno-
żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasta z
ciecierzycy, ogórek zielony, herbata z cytryną
Obiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler,
por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, pietruszka natka, ziemniaki,
przyprawy/
Filet z indyka w sosie koperkowym niezabielanym, kasza jęczmienna, surówka z
białej kapusty z marchewką /filet z indyka, mąka poznańska - gluten, świeży koperek, kasza
jęczmienna – gluten, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Kisiel domowy truskawkowy /truskawki mrożone, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, wafle
ryżowe
Środa – 6.01.2021 r - Święto
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Czwartek – 7.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten/, szynka z indyka,
pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami /wywar mięsny: kości cielęce, wywar warzywny: marchewka,
seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/
Placuszki z kaszy manny na napoju owsianym /gluten/ z jabłkami /napój owsiany- gluten,
kasza manna- gluten, banan, jabłka/
Kompot
Podwieczorek
Weka, surówka z marchewki, pomarańczy, jabłka /mąka pszenna- gluten, drożdże,
marchewka, pomarańcza, jabłko/ + owoc sezonowy
Piątek - 8.01.2021 r
Śniadanie
Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /jajka,
majonez, szczypiorek/, herbata owocowa
Obiad
Zupa kalafiorowa z makaronem i zieloną pietruszką /kalafior, marchewka, pietruszka,
seler, por, kapusta włoska, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska,
majeranek, koper/
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki, fasolka szparagowa /filet z dorsza - ryba, mąka typ
500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta, jajka, fasolka, olej, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Koktajl owocowy na napoju owsianym /gluten, owoce sezonowe/ z płatkami
kukurydzianymi
Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 11.01. – 15.01.2021 r – menu bezmleczne
Poniedziałek – 11.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten /, szynka wiejska,
pomidor, kawa inka na napoju owsianym /gluten, kawa inka – gluten,/
Obiad
Krem z cukinii z grzankami / wywar mięsny drobiowy: indyk; wywar warzywny: marchewka,
seler; cukina, sól, przyprawy/
Ryż z musem jabłkowo - cynamonowym /ryż biały, jabłka, cynamon, miód/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, kabanosy, ogórek kiszony
Wtorek – 12.01.2021 r
Śniadanie
Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami owsianymi i żurawiną /gluten/,
chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
jajko, majonez, herbata z cytryną
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietrusz/wywar mięsny: mięso wołowe,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka
pszenna - gluten, jajko/
Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza gryczana, surówka z buraczków i jabłka
/łopatka wieprzowa, mąka z amarantusa, mąka typ 500 - gluten, cukinia, papryka, kasza gryczana – gluten,
buraczki, jabłko, przyprawy/
Podwieczorek
Pieczywo chrupkie 3 zboża /mąka pszenna, żytnia – gluten/ z marchewką, papryką i
kalarepką + owoc sezonowy
Środa – 13.01.2021 r
Śniadanie
Bułka kajzerka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy,
skrobia ziemniaczana, cukier/, pasta ze słonecznika z pomidorem i szczypiorkiem
/słonecznik, woda, czosnek, pomidor, szczypiorek/, herbata z cytryną
Obiad
Krupnik z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka,
seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, przyprawy/
Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem na ciepło /filet z
kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, marchewka, groszek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Koktajl owocowy na napoju owsianym /gluten/ z płatkami owsianymi /owoce, płatki
owsiane - gluten/, chrupki kukurydziane
Czwartek - 14.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten/, schab pieczony, papryka,
herbata z cytryną
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, susz warzywny/
Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe,
pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Budyń czekoladowy na napoju owsianym /gluten/ z sokiem wiśniowym /mąka
ziemniaczana, olej kokosowy, kakao naturalne/, wafle ryżowe
Piątek – 15.01.2021 r
Śniadanie
Chleb graham /mąka żytnia – gluten, mąka pszenna – gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
pasta rybna /makrela- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata
żurawinowa
Obiad
Żurek z kiełbasą i ziemniakami /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka,
seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, przyprawy/
Pierogi z mięsem z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka
orkiszowa - gluten, jajka, wołowina, cebula, marchewka, jabłko, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Ciastko bezmleczne + owoc sezonowy
Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 18.01. - 22.01.2021 r – menu bezmleczne
Poniedziałek – 18.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy/, polędwica z indyka, ogórek świeży, kakao na napoju owsianym /gluten/
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem /wywar mięsny: kaczka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta
włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/
Kluski na parze z musem bananowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt
sojowy, banany/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, szynka wp., papryka
czerwona
Wtorek – 19.01.2021 r
Śniadanie
Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
pasta z ciecierzycy, sałatka z: pomidorów i pora z bazylią, herbata z cytryną
Obiad
Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler,
pomidory pelatti, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Kuskus z kurczakiem i warzywami w sosie curry niezabielanym, ogórek zielony w
słupkach /filet z kurczaka, marchewka karotka, cukinia, brokuły, pieczarki, mąka orkiszowa - gluten,
napój owsiany- gluten, curry, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Koktajl owocowy na napoju owsianym /gluten, owoce sezonowe/ + owoc sezonowy
Środa – 20.01.2021 r
Śniadanie
Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami jęczmiennymi i
kukurydzianymi /gluten/, bułka grahamka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten,
drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier/, pasta z szynki z rukolą /szynka, rukola,
olej rzepakowy/, herbata z cytryną
Obiad
Zupa jarzynowa z makaronem /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka,
lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, makaron pszenny- gluten, jajko, pietruszka natka,
przyprawy/
Sznycelek mielony, ziemniaki, kapusta gotowana /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka
tarta, kapusta biała, mąka orkiszowa - gluten, koperek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Galaretka domowa wiśniowa z owocami /woda, żelatyna, maliny mrożone, cukier brązowy/,
ciasteczka bezmleczne
Czwartek - 21.01.2021 r
Śniadanie
Chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/,
filet z indyka, ketchup, herbata owocowa
Obiad
Barszcz biały niezabielany z ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka,
pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, sól morska, pieprz/
Makaron z polewą bananowo- malino /mąka pszenna – gluten, jajko, maliny, cukier
brązowy/
Kompot
Podwieczorek
Marchewka, pieczywo chrupkie z miodem /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten/ + owoc
sezonowy
Piątek – 22.01.2021 r
Śniadanie
Bułka kajzerka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy,
skrobia ziemniaczana, cukier/, dżem owocowy, bawarka na napoju owsianym /gluten/
Obiad
Zupa kalafiorowa z makaronem i zieloną pietrusz /kalafior, marchewka, pietruszka,
seler, por, kapusta włoska, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska,
majeranek, koper/
Chrupiąca rybka w płatkach owsianych, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z
marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, płatki
owsiane – gluten, bułka tarta, jajka, ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy,
przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i cynamonem
Restauracja „EXTRIMMArkadiusz Muszyński
ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków
Tel. 690 204 599; 505 621 213
Jadłospis od 25.01. - 29.01.2021 r – menu bezmleczne
Poniedziałek - 25.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy/, schab pieczony, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Obiad
Krem z brokuł z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler,
ziemniaki, brokuły, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Makaron z tofu i polewą malinową /mąka pszenna – gluten, jajko, soja, maliny, cukier brązowy/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, hummus /sezam/, pomidor +
banan
Wtorek – 26.01.2021 r
Śniadanie
Zupa mleczna na napoju owsianym /gluten/ z płatkami czekoladowymi /gluten/,
chleb staropolski /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy/ z
pastą ze słonecznika, pomidor, herbata żurawinowa
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem /wywar mięsny drobiowo: indyk; warzywny:, marchewka, pietruszka,
seler, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy/
Filet drobiowy zapiekany z pomidorem, kasza perłowa, surówka z marchewki z
jabłkiem i pomarańczą /filet z kurczaka, pomidor, kasza perłowa – gluten, marchewka, jabłko,
pomarańcza, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Ciasto bezmleczne /mąka pszenna gluten, mąka razowa, marchewka, cukier trzcinowy, jaja, proszek
do pieczenia gluten, margaryna bezmleczna/
Środa - 27.01.2021 r
Śniadanie
Bułka kajzerka /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy,
skrobia ziemniaczana, cukier/, jajko, majonez, szczypiorek, kakao na napoju owsianym
/gluten/
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietrusz/wywar mięsny: mięso wołowe,
marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka
pszenna - gluten, jajko/
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, mizeria ze olejem i szczypiorkiem /schab,
mąka pszenna - gluten, jajko, bułka tarta – gluten, ziemniaki, świeży ogórek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Weka /mąka pszenna- gluten, drożdże/, powidła śliwkowe
Czwartek – 28.01.2021 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni /mąka pszenna gluten, woda, mąka żytnia gluten, drożdże, sól, olej
rzepakowy/, szynka wiejska, ogórek w słupkach, bawarka na napoju owsianym /gluten/
Obiad
Kapuśniak na żeberkach wędzonych z ziemniakami /wywar mięsny (żeberka wędzone) –
warzywny: marchewka, seler, kapusta biała, koncentrat pomidorowy 30%, zielona pietruszka, przyprawy/
Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka,
przyprawy/ surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem /kapusta pekińska,
pomidor, ogórek, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Bułka grahamka /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta ze słonecznika ze szczypiorkiem +
owoc sezonowy
Piątek – 29.01.2021 r
Śniadanie
Chleb graham /mąka żytnia, pszenna – gluten/, pasta rybna – jajeczna /tuńczyk- ryba, jajka,
szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata owocowa
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków
czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym niezabielanym, surówka chińska /ziemniaki,
mąka pszenna- gluten, mąka ziemniaczana, jajka, pieczarki, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek,
przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Koktajl bananowy na napoju owsianym /gluten/, chrupki kukurydziane